Цигуларката Зорница Иларионова е специален гост в проекта Symphony Way на Симфониета – Враца и джаз певеца Васил Петров

0
1357
Зорница Иларионова

Изявената българска цигуларка с успешна кариера Зорница Иларионова, която е родом от Плевен, е част от проекта Symphony Way на Симфониета – Враца и джаз певеца Васил Петров. На сцената излизат още музикантите от Йордан Тоновски трио. Първият концерт от лятното национално турне на артистите е днес, 21 юли, в Пловдив. Следват срещи с публиката в Бургас, Петрич, Варна, Балчик и др.

Зорница Иларионова ще изпълни с оркестъра класическите произведения „Цигански напеви“ от Сарасате, „Лято“ от „Годишните времена“ на Вивалди, Сантиментален валс от Чайковски, който скоро записа и на видео. Има сола и в няколко от изпълненията на Васил Петров.

Джаз певецът нарича новата си програма „впечатляваща като фойерверк след тишината“, в която беше попаднала принудително културата, а идеята за проекта се ражда през последните месеци на социална изолация. В концерт-спектакъла са включени популярни и обичани песни от Гершуин, Кол Портър, Жобим. Ще прозвучат и Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Fragile на Стинг, Smile на Чарли Чаплин.

За пръв път ще бъдат представени аранжименти, които джаз пианистът и композитор Румен Тосков е правил за голям оркестър, има и аранжименти на Васил Спасов, Ангел Заберски – син и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here