Три различни концертни програми ще представи Плевенската филхармония на Фестивала на изкуствата „Master of Art“ в Копривщица

0
564
Фестивала на изкуствата

Три различни концертни програми със солисти ще представи Плевенската филхармония на първото издание на Фестивала на изкуствата „Master of Art“. Културното събитие ще се проведе от 25 до 29 август 2021 г. в град Копривщица и включва концерти и спектакли на някои от най-успешните български артисти и изпълнители от различни музикални жанрове, кино прожекции на селекция от програмата на Филмовия фестивал за документални филми за изкуство „Master of Art“, фото изложба и програма за деца.

Концерт-спектакълът „Вечер на мюзикъла“ на Люси Дяковска и Плевенска филхармония под диригентството на Левон Манукян ще е на 26 август от 20 часа на Открита сцена. Програмата включва най-доброто от мюзикълите на Бродуей: „Коса“, „Кабаре“, „Котките“, „Цар Лъв“, „Мулен руж“, „Уестсайдска история“.

На следващия ден, 27 август, ще се състои мултимедийният спектакъл на Александрина Пендачанска „Това съм аз“ с Плевенска филхармония. С този проект певицата отбелязва своя 33-годишен творчески път на сцената. В програмата са включени арии от Моцарт, Верди, Росини, Бизе, а чрез документални записи, прожектирани на мултимедиен екран, публиката ще я види в коронните ѝ роли от световните оперни сцени. Своя дебют ще направи сопраното Ралица Богданова. Диригент ще е маестро Найден Тодоров.

На 28 август зрителите ще се насладят на концерт-спектакъла „Да послушаме кино“ с участието на Хилда Казасян, Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифови и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Гост-изпълнители са джазпевецът Васил Петров и кавалджията Теодосий Спасов. В тази програма са включени песни и мюзикални откъси от любими български филми, между които „Козият рог“, „Осъдени души“, „Адаптация“, „Момчето си отива“ и много други.

Фестивалът на изкуствата „Master of Art“ се организира от Община Копривщица и Фондация „Master of Art“ със съдействието на Хилда Казасян и Александрина Пендачанска. Целта на културното събитие е да привлече най-талантливите български артисти и да се превърне в устойчива многогодишна традиция от национално значение.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here