Монтираха кутия за угарки в центъра на Плевен по проекта „Добрият пример“ на bTV Media Group

0
579
кутия за угарки

Община Плевен се включва в новия социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group, който е продължение на досегашната инициатива на медията „Да изчистим България заедно“. Акцентът е върху личната отговорност – към природата, към хората около нас и приноса на всеки в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.

На 18 септември 2021 г. доброволци от целия свят, обединени от каузата за чиста околна среда, ще отбележат Световния ден на почистването (World CleanUp Day`2021), който bTV Media Group  подкрепя ежегодно чрез кампанията „Да изчистим България заедно“. В ситуацията на пандемия глобалното събитие няма да се проведе чрез традиционните масови акции, а ще се фокусира върху индивидуалните усилия на милиони доброволци да променят света, в който живеем.

В подкрепа на Световния ден на почистването, bTV Media Group, съвместно с партньори, доброволци и приятели на зелената идея, провежда за втора година инициатива с фокус върху проблема със замърсяването с цигарени фасове както в природата, така и по улиците на България.

Плевен се включва в събитието със специална плексигласова кутия, в която ще се събират угасени угарки. Днес тя беше монтирана в началото на алеята към Артцентъра в Градската градина. Целта е до Световния ден на почистването да се съберат 100 000 угарки. След края на кампанията цялото количество от всички контейнери в страната ще бъде изпратено в специализиран завод за рециклиране в Ирландия.

кутия за угарки

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here