Тематичната вечер „Грамофонът разказва” събира на една сцена поппевиците Виолета Боянова и Виктория Главчева в навечерието на Осми март

0
134
музика - концерт

Тематичната вечер „Грамофонът разказва” ще събере на една сцена поппевиците Виолета Боянова и Виктория Главчева. Събитието е по повод Международния ден на жената – 8 март, и се организира от читалище “Съгласие 1869” – Плевен.

Освен прекрасни песни, публиката ще чуе и интересни истории, а комплимент от домакините е чаша вино.

Виолета Боянова дълги години е артист-хорист и солист в Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен, и е ръководител на Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“ от нейното създаване.

Виктория Главчева е позната на публиката от формата „Гласът на България“, а вече има и няколко изяви на плевенска сцена. Има много отличия от престижни вокални конкурси, сред което и първо място на Националния конкурс за нова българска песен „Мелодия на водата“. Песента, с която завоюва челната позиция, се нарича „Клада“ и е по музика на изявения плевенски музикант, певец и педагог Милен Македонски, а текстът е на журналиста Костадин Филипов. Виктория Главчева изпълни песента заедно с музикантите от Плевенската филхармония.

Музикалният празник в Плевен ще е на 6 март, от 18 часа, в зала „Библиотеката“ на читалището. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here