Ротари клуб Плевен Центрум дари уреди за пречистване на въздуха на детска градина “Слънце”

0
518
Ротари клуб Плевен Центрум

Ротари клуб Плевен Центрум дари уреди за пречистване на въздуха за всяка стая на детска градина “Слънце” – Плевен, с директор Цветомира Добрева. Дарението е част от кампанията на организацията „По-чист въздух за нашите деца“, а средствата са събрани на Коледния благотворителен бал на клуба през м. декември 2023 г.

Дарението беше направено днес в присъствието на членове на Клуба, заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова и областния управител Виолета Иеремиева.

“Успешната кампания не би била възможна без съпричастността на представителите на бизнеса, на обществени организации и на граждани, за което още веднъж изказваме своите сърдечни благодарности”, заяви Николай Яков, президент на Ротари клуб Плевен Центрум.

Във времето назад пречистватели на въздух по линия на кампанията са дарени на всички начални училища в Плевен.

„Инициативата е изключително полезна, защото децата прекарват голяма част от времето си в детската градина и е важно да имат здравословна среда. От името на ръководството на Община Плевен благодаря за Вашата инициативност, отзивчивост и грижа за Плевен“, обърна се към дарителите заместник-кметът Елина Димитрова.

Благодарност от името на детската градина изказа и директорката й Цветомира Добрева. Музикален поздрав към гостите поднесоха бъдещите първокласници под съпровод на Георги Чапанов.

В ДГ „Слънце“ се обучават 159 деца на възраст от 3 до 7 години.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here