32 отбора от страната идват в Плевен за турнира по футбол на малки врати „Национална купа 3 март“

0
1079
Турнир по футбол на малки врати

32 отбора от цялата страна идват в Плевен за участие в Турнира по футбол на малки врати „Национална купа 3 март“. Спортното събитие е посветено на Националния празник на Република България 3 март, организатор е Асоциация „Български футболни турнири“ с подкрепата на Община Плевен, бизнеса и футболната легенда Христо Стоичков. 

Турнирът ще се проведе в два поредни дни – на 2 и 3 март, на помощното игрище до стадион „Плевен“. Повече за участниците, програмата и наградния фонд на турнира обявиха на съвместна пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Димитър Николов – президент на Асоциация „Български футболни турнири“ (БФТ), кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и Георги Патриков – представител на фирма спонсор на турнира.

Кметът д-р Христов подчерта, че общинското ръководство ще продължи да подкрепя масовия спорт и добави, че местната управа не спира да работи и в подкрепа на професионалния спорт.

„Част от нашата мисия е да подпомагаме спорта. За първи път през тази година бе осигурен рекорден бюджет за спорт в общината – един милиона лева, предимно за детско-юношески, но показваме, че не забравяме и масовия спорт“, каза доц. Иван Малкодански. Той подчерта, че провеждането на подобни спортни прояви като предстоящия турнир носят позитиви за Плевен, тъй като това е реклама за града и за общината.

Президентът на асоциация „Български футболни турнири“ Димитър Николов от своя страна подчерта, че при първото издание на турнира през миналата година са участвали 24 отбора, а сега техният брой се е увеличил, което е доказателство за добрата организация. Той добави още, че от новото ръководство на Община Плевен получават подкрепа за пореден техен турнир, голяма помощ оказва и местният бизнес. “Надявам се да продължим да работим заедно, да градим масовия футбол. Сигурен съм, че заедно, с общи усилия, ще превърнем Плевен в един от центровете на масовия спорт, на масовия футбол”, посочи още Николов.  

Отборите участници в турнира „Национална купа 3 март“ ще бъдат разпределени в четири групи. Началото на първите срещи ще е в 10.00 часа в събота. Предвидени са награди, както за класираните от първо до четвърто място отбори, така и индивидуални отличия.

Всички срещи от турнира ще бъдат излъчвани на живо на сайта и във фейсбук страницата на БФТ. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here