Театрално-музикалният спектакъл за деца „Алиса в страната на джаза“ разказва за чудния свят на музиката

0
692
джаз

Театрално-музикалният спектакъл за деца „Алиса в страната на джаза“ разказва за чудната страна на музиката. Той ще гостува в Плевен на 10 октомври от 11,30 часа в зала „Катя Попова“.

Главната героиня Алиса от класическия текст на Луис Карол се среща с музикални инструменти и различните стилове на джаза. Така любознателното малко момиче се научава да пее, свири и танцува, за което й помагат вълшебни помощници, както и… публиката.

В представлението участват Елина Стоянова – Алиса и котката Дайна, Василия Дребова – Метронома, Венцислав Благоев – тромпет и аранжименти, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Владимир Михайлов – контрабас, Стоил Иванов – барабани, и Никола Симеонов – танц. Идеята и сценарият са на Невена Григорова, а сценографията – на Елица Рожич.

За повече от две години представлението печели сърцата на най-младата публика в столицата и няколко градове на страната. В него театралната игра се съчетава с джаз пиеси и детски песни на български език, приказен сюжет, танци и интеракция с публиката.

Спектакълът се реализира с подкрепата на Министерството на културата, фондация „Джазтет“, Artpleven и Дизайн студио „Яйцата“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here