Театралната импресия „4+1“ от Димитър Кабаков разказва за художника Янаки Манасиев и неговите музи

0
260

Театралната импресия „4+1“ разказва за художника Янаки Манасиев и неговите музи. Автор на заглавието е драматургът Димитър Кабаков, който е и директор на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Премиерата на спектакъла ще е на 9 ноември, от 19 ч., в Артцентър „Плевен“. Режисьор е Надя Панчева, музиката е на Асен Аврамов, а сценографията и костюмите са на Ясмин Манделли.


Участват актьорите Ирена Ненчева, Дориана Гълъбова, Маргарита Костова, Мариета Калъпова и Сергей Константинов.

„4+1“ е театрална импресия, която разгръща отношенията между художника и неговите музи. Застиналите женски портрети оживяват, за да разкрият пред публиката историята на тяхното създаване и как срещата с изкуството може да промени живота на всеки.

Пиесата е посветена на художника Янаки Манасиев, известен със своите женски портрети. Драматургът Димитър Кабаков се вдъхновява от конкретни негови картини и съживява лицата от тях чрез вълнуващи сюжети.

Три жени се събират в галерията, за да почетат паметта на твореца, който ги е запечатал във вечността. Те са възрастна жена от малко село, която за пръв път има досег с изкуството, малтретирана от мъжа си жена, която е зациклила в своя труден бит, и младо момиче, което се влюбва в художника и това променя живота й завинаги. В историята се намесва и четвърта жена, която никога не е била нарисувана. Събирайки се заедно, всички те изживяват наново срещите си с Янаки Манасиев.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here