Театрална формация „Express“ ще играе постановката „Оркестър „Титаник“ от Христо Бойчев

0
470
Титаник

Самодейната театрална формация „Express“ при читалище „Извор“ – Плевен, ще представи постановката „Оркестър „Титаник“ от Христо Бойчев. Представлението ще е на 4 декември от 19 часа в зала „Катя Попова“.

Режисьор на загавието е актьорът Георги Енчев. Спектакалът разказва за четиримата неудачници Доко, Луко, Мето и Любка, които се намират на изоставена ЖП гара, на която не спират влакове. Но това не им пречи да мечтаят, че този миг ще настъпи – влакът ще спре, те ще се качат и ще отидат там, където искат.

Междувременно пият – непрекъснато и по много. Празни бутилки са заринали всичко, а разговорите се въртят предимно около пиенето, чрез което всеки бяга от своя болка в миналото.

Животът им е добре регулиран и познат – смешно-трагичен, първичен, абсурден. До появата на Хари – странния илюзионист и шоумен, който припомня на всеки от тях, че духовното е стойностното, а другото е въпрос на последствие. С умели трикове той успява да даде на всеки това, за което мисли. Дори мечтаният влак, в който всички се качват с надежда и въодушевление, за да разберат, че машинист няма и пътуват незнайно за къде.

В света на абсурда представите за реалност и сън, илюзии и заблуди се размиват до такава степен, че в главите на персонажите вече не е ясно дали съществуват, или са просто продукт на нечии чужди представи.

С „Оркестър „Титаник“ театрална формация „Exspress“ спечели две награди от престижни международни фестивали на любителското театрално изкуство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here