Тържествено откриват новата академична година в Медицинския университет в Плевен

0
234
Медицински университет - Плевен

500 първокурсници ще започнат новата академична 2023/2024 г. в Медицинския университет в Плевен, информират от висшето училище. Тържественото събитие ще е на 11 септември, от 10 ч., в зала “Магнум” на Втора клинична база. Студентите са приети за обучение в магистърските и бакалавърските програми по професионалните направления медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве.

Към новоприетите студенти ще се обърне ректорът на плевенската Алма Матер проф. д-р Добромир Димитров. Приятелски поздрав към новите колеги ще отправи председателят на Студентския съвет – стажант-лекар Мария Челебиева. В отговор на приветствията думата ще бъде дадена на първокурсника, приет с най-висок бал от Кандидатстудентска кампания 2023 – Мария Тодорова, специалност „Медицина“, която е възпитаник на СУ „Иван Вазов“.

В края на тържеството първокурсниците ще изпълнят ритуала по полагане на академична клетва, която ги прави морално съпричастни към основните ценности и мисията на Университета, към Етичния кодекс и академичните традиции. С клетвата студентите декларират, че ще уважават своите преподаватели и състуденти, както и достойнството на пациентите.

Финален музикален поздрав за студенти, преподаватели и гости ще поднесат младите таланти от град Плевен – Стефани Славчева и Марина Бадева. Техен вокален педагог е Анелия Дечева, ръководител на Общински хор „Гена Димитрова“. Младите солистки са носители на множество престижни награди от национални и международни конкурси.

След тържествената част първокурсниците ще получат студентските си книжки и указания за учебния процес по факултети от деканите на основните звена и директора на Медицинския колеж. На 11 септември 2023 г. от 13:00 ч в МУ –  Плевен ще стартират редовните учебни занятия за новоприетите студенти.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here