Плевен се включва в Европейската седмица на мобилността със спортни инициативи

0
211
Спорт

За пореден път Община Плевен се включва в Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември. Тази година темата на глобалната инициатива е „Пестете енергия“, а поставените цели са да се насърчат ползването на обществен транспорт, активната мобилност, минимизирането на зависимостта от автомобили, намаляването на ненужните пътувания с автомобил и развитието на транспортната инфраструктура (нови паркове и алеи за ходене пеша).

Община Плевен се присъединява към инициативата с две прояви. На 16 септември, събота, в парк „Кайлъка“, от 9.00 ч., Община Плевен със съдействието на сдружение „Да бягаш“, инициативата „Спортувай в Кайлъка“ и „Декатлон“ ще проведе спортен празник, посветен на мобилностите в свободното време. От Моста ще бъдат дадени четири последователни старта на различни дисциплини без състезателен характер:

– 9.00 ч. – 5 km Pleven Run – бягане по традиционния съботен маршрут;
– 9.45 ч. – велопоход от Моста до обръщалото след тенис-кортовете;
– 9.50 ч. – обиколка с тротинетки за деца над 6 години от Моста до колелото при паметника на ген. Иван Винаров;
– 9.55 ч. – обиколка с тротинетки за деца до 6 години по двете алеи в района на Моста;

От 9.00 ч. до 10.30 ч. „Декатлон“ ще осигури мобилно спортно оборудване за футбол, баскетбол, тенис на маса и федербал на поляните в началото на парка за всички, които желаят да спортуват и да се забавляват извън стартовете. Инициативата „Спортувай в „Кайлъка“ ще организира подвижни игри за най-малките участници в спортното събитие. В 10.30 ч. ще бъде изтеглена томбола с награди от „Декатлон“ за всички участници в празника.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here