Талантливи художници от Артшкола “Колорит” ще получат престижните си международни награди от представители на Китайското посолство у нас

0
293
артшкола колорит

Талантливи художници от Артшкола „Колорит“ ще получат престижните си награди от Китай на тържествена церемония, информира ръководителката им Майя Ананиева. Отличията са от Международната онлайн изложба–конкурс “Детска екологична живопис“ 2021-2022 – Китай, и ще бъдат връчени на младите таланти от представите на Китайското посолство у нас Гуан Син – културен съветник, Ян Тиен – началник на Отдел “Образование”, Дай Ин – аташе по културните въпроси, и Чън Дзъя – времен началник на Търговския отдел.

Артшкола “Колорит” е удостоена с наградата „Най-добър организатор“ – тя включва Сертификат и Златен медал, две деца са отличени със Сертификат и Златен медал, осем млади художници ще получат Сертификат и Сребърен медал, десет творци са носители на Сертификат и Бронзов медал, а шест от авторите са наградени с Почетна награда.

Организатори на Международния конкурс са Министерството на екологията и околната среда на Китайската Народна Република, Информационният офис на Държавния съвет на народите на Китай и Секретариатът за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, подкрепени от китайските посолства в тези страни и Центъра за обмен на опит между хората от Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Тържественото награждаване на плевенските деца ще е на 15 март (сряда), от 18.00 часа, в зала “Библиотека” на читалище „Съгласие 1869“ – Плевен, което е съорганизатор на проявата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here