Талантливата певица Христина Христова от Плевен впечатли треньорите в „Гласът на България“

0
3438
Христина Христова
Снимка: bTV

Христина Христова от Плевен впечатли с изпълнението си по време на кастингите на тъмно треньорите в телевизионния формат „Гласът на България“. 24-годишната певица провокира да се обърне първа Камелия, която в последствие сподели, че е била заинтригувана от модерното звучене, което плевенчанката придаде на песента „Nevinost“ на сръбската звезда Цеца Величкович.

Снимка: bTV

Михаела Филева също не остана равнодушна към интерпретацията на балканския хит и, за да я привлече в отбора си, й обеща да направят дует на фолкпарче, ако стигне до финалите. Помолена от Камелия да представи песен и в друг жанр, плевенчанката изненада приятно треньорите с джаз парче на Ета Джеймс, след което Иван Лечев сподели колко много съжалява, че не се е обърнал, заради предубежденията си към фолкмузиката. В крайна сметка талантливата блондинка, която е завършила Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен със специалност народно пеене, избра да се присъедини към отбора на Камелия.

Снимка: Личен архив

Христина Христова е израснала в музикално семейство. Баща й, Веселин Христов, е гъдулар и майстор на струнни народни инструменти. Бил е част от оркестъра на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и е преподавал гъдулка в читалища в Пловдив, Карлово и Плевен. Негови инструменти използват почти всички професионални народни оркестри в страната, както и много имените музиканти.

Майката на Христина – Радка Христова, е талантлива народна певица. Работила е като преподавател в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен, но, за съжаление, житейският й път приключва рано. Тогава Христина е едва на 11 години. Това е изключително труден момент за семейството и се налага девойката да започне да работи още 15-годишна. След завършване на средното си образование продължава музикалното си развитие в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Има дъщеря, която тази година ще навърши 4 години.

Снимка: Личен архив

За участие в кастингите за „Гласът на България“ я записва нейната сестра Виктория Христова, която също е завършила НУИ „Панайот Пипков“, но с пиано. Тя вярва, че това изживяване ще донесе различни и позитивни събития в живота на талантливата певица и ще я срещне с нови хора. „Когато излизах на сцената, мислех единствено за майка ми, която ме гледа отгоре, и за дъщеря ми, която след време ще се гордее с мен“, споделя Христина и добавя, че участва в шоуто, защото то би било трамплин нагоре към голямата сцена, за която мечтае.

Снимка: Личен архив

„Много се радвам, че толкова много хора ме питаха кога ще дойде моментът на моето участие и чакаха пред телевизорите всяка неделя. Наистина изпълнихте сърцето ми с радост и щастие. Благодаря ви!“, написа в социалните мрежи Христина Христова, за която трудният път на доказване на таланта й тепърва предстои.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here