Над 60 доброволци ще доставят хранителни продукти и готова храна на възрастни самотни хора в Плевен

0
700
Супа

Над 60 плевенчани са подали заявления в Община Плевен с желание да се включат в кампанията за предоставяне на социални услуги на възрастни самотни хора в Плевен в условията на създалата се ситуация с коронавируса. Освен лекарства по рецептурни книжки или рецепти, доброволците ще могат да доставят и готова храна или хранителни продукти, информират от Община Плевен. Заявки се подават от 09.30 до 16 ч. всеки ден на тел. 064/ 80 00 11. Тези услуги стартират от утре, 24 март (вторник), първите заявки ще бъдат изпълнени на 25 март (сряда).

Цената на готова храна за обяд и вечеря е 5 лв. с ДДС, а само за обяд – 3 лв., също с ДДС. След получаване на заявка за хранителни продукти доброволци ще посещават домовете, легитимирайки се, за да уточнят количествата и марките на продуктите. За получените суми ще бъде съставен и подписан двустранно приемо-предавателен протокол.

Заявки за готова храна и продукти ще се изпълняват и в съботно-неделните дни. От услугата могат да се възползват и възрастни хора, чакащи да бъдат приети за обслужване от Общинския домашен социален патронаж.

Доброволците ще бъдат осигурени с предпазни маски и ръкавици.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here