Студенти от Медицинския университет в Плевен и курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ демонстрираха оказване на първа помощ по въздух

0
593
Акция - МУ и ВВВУ "Г. Бенковски"

Студенти по медицина от Медицинския университет в Плевен и пилоти курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ демонстрираха оказване на първа помощ по въздух, информират от висшите училища. Акцията се състоя след церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и на първо сержантско звание на кадетите випускници от 72-ри випуск „Васил Левски“ на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ на 28 юли 2023 г.

Демонстрацията беше представена пред официалните гости на събитието в Изнесения комплекс за авиационно образование. Зрителите видяха издигане на кукла (манекен) с хеликоптер и действия по оказване на първа помощ. Целта беше да се покаже готовността на двете висши училища за обучение на авиационни парамедици.

„Изказваме благодарност за участието на лекарите стажанти Илия Михайлов, Георги Георгиев, Мария Челебиева и Георги Тодоров и на Мария Стефановска – студент по медицина в 3 курс“, коментират организаторите на акцията.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here