Плевенчанката Мария Дамянова спечели първа награда с корейски поп танци от международен конкурс във Варна

0
968
Мария Дамянова

Мария Дамянова спечели първа награда с корейски поп танци от третия Международен конкурс за вокално и танцово изкуство “Бъди звезда”, който се състоя във Варна. 17-годишната плевенчанка учи в ДФСГ „Интелект“, а танците са нейната голяма страст, на която се посвещава през последните години. Любопитно е, че тя се готви за изявите си на национални и международни сцени абсолютно сама – няма нито треньор, нито клуб, който да я представя на подобни форуми. Също така е автор на хореографиите си.

Чаровната девойка спечели приза в направление “Танци” със стил корейски поп (K-поп). Изявата й беше оценена от жури с председател Етиен Леви и членове Мими Иванова, Елица Тодорова, Тино, Иван Христов и Христо Хаджимихайлов.   

Хореографиите, с които впечатлява както оценяващите, така и публиката, са на хитовете „We are bulletproof“ и „How you like that“ на К-поп сензациите BTS и BLACKPINK. “Класирах се в „Най-добрите изпълнения“ от всички направления и имах възможността да танцувам на Галаконцерта, който се проведе в бар-ресторант Moonlight. Много съм щастлива, че успях да извоювам максималния брой точки 40/40. Положителните коментари на журито и високият резултат означават много за мен, тъй като се обучавам сама, и със сигурност ме мотивират да продължавам да се усъвършенствам и надграждам себе си”, сподели за “Духът на Плевен” Мария.

С председателя на журито Етиен Леви.

Тя информира, че има покана за участие в международно състезание, което ще се проведе през ноември месец в София, и вече е започнала с подготовката, за да се представи достойно.

Плевенчанката е впечатлена от К-поп стила от 2018 г., но по-сериозно започва да се занимава през 2021 година. Участва в много международни състезания, като особено се гордее с първата си награда от European Grand Dance Cup Grand Finals 2021. Носител е и на първа награда от престижния World International Dance Open FINALE 2023, който се проведе в Загреб, Хърватия, от 4 до 7 май 2023 г.

“Харесват ми хубавата музика и артистичността на корейските групи, тяхното сценично поведение, талант, външен вид и, разбира се, хореографии”, допълни Мария Дамянова, за която танците са езикът на любовта. Убедена е, че всеки може да танцува, без значение от възраст, раса, националност, пол и т.н. 

За победите, състезанията и танците въобще талантливата Мария Дамянова публикува информация в профилите си в Instagram и Facebook.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here