Спектакълът “Дани и дълбокото синьо море” гостува в Плевен

0
98
ДКТ

Постановката “Дани и дълбокото синьо море: танц на апашите” ще гостува в Плевен днес, 21 февруари. Тя ще бъде представена на сцената на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” от 19 ч.

Автор на заглавието е световноизвестния Джон Патрик Шанли, който е носител на „Оскар“ за филма „Лунатици“ с Шер и Никълъс Кейдж, на награди „Пулицър“ и „Тони“ за пиесата „Съмнение”. 

“Дани и дълбокото синьо море: танц на апашите” сблъсква двама жители на Ню Йорк, които се срещат случайно една вечер в Бронкс – най-опасния квартал в града, в който авторът е израснал. Те се изправят един срещу друг във вербална и физическа битка, която парадоксално прераства в силна страст. В опит да излекуват взаимно травмите си, Дани и Роберта минават през целия спектър от емоции в една единствена нощ.

Преводът на текста е на Параскева Джукелова, режисьор е Надя Панчева, мултимедията е дело на Тодор Теклевчиев. Автор на пластиката е Емилия Тончева, а визията е създадена от Бояна Александрова, Виктория Ангелова и Ралица Кузманова.

Участват актьорите Владимир Солаков и Екатерина Лазаревска. Продукцията е на I AM Studio.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here