Специални награди от Националния конкурс “Наследници на Дечко Узунов” спечелиха художнички от плевенската Артшкола “Колорит”

0
239
Пламена е отличена за красивата си рисунка “Полетът на орела“
“Полетът на орела“, автор: Пламена Захариева

Три талантливи художнички от плевенската Артшкола „Колорит“ спечелиха специални награди от Националния конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“ 2024 г., който се проведе в град Казанлък. С най-високите отличия на артфорума бяха отличени тринадесетгодишните Аделина Петрова, Пламена Захариева и Таня Косташка.

Конкурсът тази година е посветен на 125-та годишнина от рождението на именития български художник Дечко Узунов, е темата на това издание е „Полет“.  

Аделина впечатлява журито със своята рисунка “Времето бързо лети“. Тя живее във Велико Търново и се обучава вече две години онлайн в Артшкола „Колорит“, като това е поредната й престижна награда.

Пламена е отличена за красивата си рисунка “Полетът на орела“. Талантливата художничка живее в София, обучава се онлайн в Школата вече две години и също се превръща в победител в много конкурси.

Таня е наградена за живописната си творба “Полет на мечтите“. Тя се обучава пета година в Школата и е едно от най-изявените деца на “Колорит“. Носител е на десетки престижни международни и национални награди.

Конкурсът на името на Дечко Узунов се организира за седемнадесети път от Националното училище за изящни изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък, съвместно с Министерството на културата и се провежда под егидата на областния управител на Стара Загора. Награждаването по традиция ще се проведе на 22 февруари – рождения ден на Дечко Узунов, в изложбената зала на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ в Града на розите. Ръководителката на „Колорит“ Майя Ананиева също ще получи награда за успехите на своите ученици.

 “Времето бързо лети“, автор: Аделина Петрова
“Полет на мечтите“, автор: Таня Косташка

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here