Мъжки концерт за жените подготвят за 8 март от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” в Плевен

0
237
Северняшки ансамбъл - концерт

Мъжки концерт за жените подготвят за 8 март от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” в Плевен. В събитието ще участват и ученици от специалността “Български танци” при НУИ “Панайот Пипков“ – Плевен. Музикалният празник ще е на 7 март 2024 г., от 18,30 ч., в читалище „Съгласие 1869“ – Плевен. Съорганизатор е Община Плевен.

Организаторите на проявата информират, че след концерта дамите ще могат да разменят своя билет за цвете, и уточняват, че присъствието на мъже в публиката е позволено.

Оригиналното музикално събитие се състоя за първи път през миналата 2023 г. Спектакълът, посветен на Международния ден на жената, бе създаден по идея на Данаил Цолов – директор на ансамбъла.

На сцената излязоха само мъжете от танцовия състав и представиха вълнуващите постановки „Игри край Тополница”, „Запас”, „Калушари”, „Мъжки шопски танц” и др. Ярки изяви имаха и учениците от НУИ “П. Пипков”, а публиката аплодира бурно артистите, които бяха подготвили и много други музикални изненади.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here