Следователят Цвятко Камбуров представя първата си хумористична книга “Смок мишкар”  

0
498
Смок мишкар - Цвятко Камбуров

Хумористичната книга с разкази “Смок мишкар” от Цвятко Камбуров ще бъде представена в зала “Библиотека” на читалище “Съгласие 1869”, от 17,30 часа, днес, 19 април. 

Авторът е роден преди 62 години в Казанлък, но от 35 години живее в Плевен. По професия е следовател. Настоящият сборник е първата му книга, която наскоро излезе от печат. Публикувал е свои творби в хумористични сборници.

За своята първа книга Цвятко Камбуров споделя: “Историите, които ще ти разкажа, са абсолютно реални – тия неща действително са се случили. А пък ако не са – или е можело да се случат, или все някога са щели да се случат! E, може и да съм поукрасил тук-там нещичко… Но помисли – не е ли цялата човешка история низ от преразказани приказки, и всеки нов разказвач слага нещо ново от себе си, пресъздава нещата през своето виждане за хората и събитията от отминали времена – кой може да ти каже днес, след толкова стотин години, как наистина е било… И ако мислиш, че хората, дето преди се наричаха един друг „другари“, а после взеха да си викат „господа“, са се нещо коренно променили – лъжеш се. Останаха си все същите зевзеци, продължават да вършат същите шуротии и да си правят все същите номера, дето бащите и дядовците им са спретвали някога помежду си. Пък като гледам – така ще продължи и занапред.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here