Славянската литературна и артистична академия отличи изявени плевенски поети с престижни международни награди

0
324
Награди за поезия

Славянската литературна и артистична академия отличи изявени плевенски поети с престижни международни награди. Събитието се състоя вчера, 6 март, в Концертната зала на Централния военен клуб в София, когато беше открит официално XVII-я Международен фестивал за поезия „Славянска прегръдка“. На Найден Вълчев и Георги Константинов беше връчен Диплом и „Златно летящо перо“, а на Лалка Павлова – Диплом и „Сребърно летящо перо“.

Престижният литературен форум вече 17 години се организира от Славянската литературна и артистична академия в партньорство с Министерството на културата на Хърватия (съхраняващо традиции, наследени от времето на първата българска азбука – глаголицата), Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители, Фонда „Устойчиво развитие за България“ и Национален клуб „Родолюбие“.

На откриването на XVII-я Международен фестивал на поезията приветствие поднесе посланикът на Република Хърватия, беше прочетен поздравителен адрес от президента на България Румен Радев и бяха представени две антологии-билингви на български и хърватски език – „Любовта – солта на живота“ и „Мама“.

В четенето участваха автори от цяла България, чиито произведения са включени в двете антологии. Във финалната част на форума бяха връчени множество награди на изявени членове на Академията, като плевенското присъствие сред отличените беше осезаемо.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here