С много новости идва десетото юбилейно издание на Лятната китарна академия “Плевен” 2023

0
379
Лятна китарна академия 2023

С много новости идва десетото юбилейно издание на Лятната китарна академия “Плевен” 2023, която ще се проведе от 24 до 30 юли 2023 г. сред зелената свежест на Природен парк “Кайлъка” в Плевен. Организатори на престижния творчески образователен форум за начинаещи и напреднали ученици по класическа китара са Сдружение “Изкуството до мен” и читалище “ЛИК – 1959”. 

Тази година акцент в обучението ще са създадените за събитието специализирани практически курсове по импровизация, хармония, композиция, прима виста и електрическа китара за класически китаристи. Всеки участник ще може да избира в кой от курсовете да участва, както и да заяви предпочитанията си към още един курс.

Друга основна новост е, че индивидуалните уроци ще са допълнителна възможност, а не задължителна – участниците ще избират дали желаят индивидуални майсторски класове, колко часа и кои да бъдат преподавателите, с които ще работят.

За първа година ще бъде създаден и специализиран творчески уъркшоп по “Интерпретация на солова пиеса”. Всеки участник ще изсвири пред публика предварително подготвената пиеса за соло китара, след което изпълнението му ще бъде анализирано от преподавателите в Академията. В края на обучението младите таланти ще имат възможност да повторят индивидуалните си изпълнения пред публика на втори заключителен концерт.

Организаторите на форума ще възстановят възможността за нощуване в еднодневен палатков лагер за всички желаещи да прекарат заедно незабравими часове под звездното небе.

Онлайн записването за участие в поредната Лятна китарна академия ще стартира след 15 март 2023 г., а крайният срок за записване е до 15 юни 2023 г. или до изчерпване на свободните места. Предстои да бъдат оповестени и преподавателите за тази година. Организаторите обещават и други изненади.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here