Оперетата “Царицата на чардаша” в Плевен – бляскав празник за сетивата

0
868
Царицата на чардаша
Участниците в спектакъла. Снимка: Малин Решовски

“Царицата на чардаша” зарадва многобройна плевенска публика снощи – навръх Международния ден на жената. “Оперетата на оперетите” покори зрителите в препълнената зала на ДКТ “Иван Радоев” с красивата музика на Имбре Калман, елегантния хумор и вечните послания за силата на голямата любов, която преодолява всички препятствия, за да живее; за приятелството, общуването и празнуването на радостта от живота. Всички изпълнители на сцената създадоха истински емоционален, бляскав и завладяващ празник за присъстващите, които многократно и щедро ги наградиха с нестихващи аплодисменти.

Добрина Икономова в ролята на Силва Вареску и Пеньо Пирозов в ролята на Едвин. Снимка: Малин Решовски

Режисьор на спектакъла беше солистът на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ – София, Александър Мутафчийски, който създаде ярък образ на Бони. В останалите роли се превъплътиха солисти от Националния музикален театър „Стефан Македонски“ и от вокалния състав на Държавна опера – Русе. Прекрасните , Катерина Тупарова – Щаси, Йоланта Николаева – Цецилия (Цилика), Стоян Стоянджов – Фери Бачи, Илия Деверджиев – Мишка, Стилиян Цветанов – Киш (от Общински хор “Гена Димитрова”) покориха зрителите със завладяващите образи, които изградиха на сцената, а артист-хористите от Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева блеснаха с изпълнителското си майсторство и атрактивните си артистични превъплъщения, чрез които демонстрираха многобройните си умения на сцена.

Фееричните танци на млади таланти от Балетното студио при НЧ „Съгласие – 1869“ и НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, с ръководител Маня Николова допълниха по неповторим начин сценичното действие и получиха възторжени аплодисменти от зрителите.

Александър Мутафчийски в ролята на Бони и неговите момичета – от дамския състав на Общински хор „Гена Димитрова“. Снимка: Малин Решовски

На диригентския пулт беше талантливият Димитър Косев, главен диригент на Русенската опера, който умело обедини прекрасните инструменталисти от Плевенската филхармония, певците и балетистите в един хармоничен и незабравим спектакъл, който публиката дълго аплодира на крака. Кошница с цветя поднесе на артистите директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски.

Жадната за такива празници на изкуството публика се надява, че представлението ще бъде повторено, тъй като залата се оказа малка за всички желаещи да съпреживеят музикалното събитие.

Царицата на чардаша
Солистичният състав на спектакъла, певци от „Общински хор „Гена Димитрова“ с диригента Анелия Дечева и корепетитора Мариана Мирчева.
Маня Николова и нейните талантливи ученици
Снимка: Малин Решовски

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here