Северняшкият ансамбъл ще участва в концерти по повод 90-годишнината на забележителния композитор и диригент проф. Кирил Стефанов

0
310
Ансамбъл

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” – Плевен, ще участва в два концерта по повод 90-годишнината от рождението на забележителния композитор, диригент и дългогодишен ръководител на Ансамбъл „Пирин“ – Благоевград, професор Кирил Стефанов.

Концерт-спектакълът в негова чест е наречен „Аз съм Пирин…“ и ще бъде представен на рождената му дата – 28 март, от 19:00 часа, на сцената на Музикалния театър в София. В Благоевград концертът ще бъде на 5 април 2023 г. в зала „Яворов“.

”Проф. Кирил Стефанов освен композитор, диригент, режисьор и педагог е и един от най-ревностните застъпници за опазването и популяризирането на фолклора чрез поднасянето му в комбинация със съвременно изкуство. Длъжни сме да отдадем заслуженото на една личност, която оставя трайна диря в българската музикална и фолклорна съкровищница!”, коментират организаторите на проявата от Ансамбъл „Пирин“ и Община Благоевград.

На сцената ще се изявят още таланти от Националното училище по танцово изкуство и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.    

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here