Създадоха спектакъл по книгата на Неда Антонова за Преподобна Стойна – предпремиерата е тази вечер

0
1069
Съвършената - спектакъл

Предмиерата (закрито представление) на спектакъла „Съвършената“ ще се състои тази вечер, 30 юли, от 19 часа в Камерната зала на Открита сцена „Сълза и смях“ – София. Спектакълът е създаден по едноименната книга „Съвършената. Преподобна Стойна – неканоничната светица“ на известната българска писателка от Плевенския край Неда Антонова.

В ролята на Преподобието, както я наричат нейните съвременници, влиза Десислава Михайлова, която е подбрала и текстовете от книгата. По тях работи Христо Стойчев – драматург и режисьор на постановката, композитор е Евгени Господинов, Ани Даниелс създава сценографията и звука, костюмите са дело на Весела Райжекова, а осветлението – на Андрей Радев.

„Преди да започна работа по текста, се обърнах към авторката за съгласие. Тя винаги е добре дошла на спектаклите ни. Аз се прекланям пред човека и писателя! Много съм впечатлена и отговорността ми и пред нея е голяма! Този спектакъл е за вътрешния свят, за философията за живота и човека, за пътя към Бог на Стойна Димитрова-Преподобната-Калуграта/Съвършената“, сподели за „Духът на Плевен“ Десислава Михайлова.

Представлението ще сложи финал на театралния сезон на Откритата сцена „Сълза и смях“ – София. С премиерата на заглавието пък ще бъде открит новият сезон наесен. Спектакълът ще бъде представен из цялата страна – включително в Плевен, като сценографията е съобразена и с това. Информация за всички представление ще бъде качвана на официалната страница на постановката във Фейсбук: https://www.facebook.com/%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here