Fit and Fun TEAM организира благотворителна тренировка в подкрепа лечението на Венелин Андреев

0
952
Венелин Андреев

Fit and Fun TEAM организира благотворителна тренировка в подкрепа лечението на Венелин Венциславов Андреев на 32 години от Плевен. Тренировката ще се проведе на 7 август 2021 г, то 19:00 на стадион “Балона”. Организаторите призовават всеки, който има възможност, да посети събитието и да дари средства. „Нека покажем на нашия съгражданин Вени, че не е сам в тази битка! Ръка, която дава, не обеднява! Кураж, Вени, бъди силен – ние сме с теб!“, заявяват подкрепата си от Fit and Fun TEAM.

Венелин Андреев е с диагноза остра миелоидна левкемия, а за лечението му са необходими много средства. Той е отдаден на сцената от дете. На 4-годишна възраст започва да развива таланта си в Детски хор „Звъника“ с ръководител Ваня Делийска, където пее до 18 години. Ръка му подава и композиторът Милен Македонски, при когото взема уроци по солфеж и вокал. Подготвен добре, е приет в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен, в което до 10-ти клас учи флейта при Мария Александрова, а завършва със специалност „Класическо пеене“ в класа на Виолета Велчева.

Продължава образованието си в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ при проф. Стефка Оникян и Десислава Добрева. Участва в първото издание на телевизионния формат „Muzik idol“, както и в следващо шоу. Във втори курс, през 2010 година, се явява на кастинг, на който е одобрен да развива соловата си кариера в шоу и вариететни програми на круизни кораби и хотели в чужбина. Така започва професионалното му пътешествие по света – посетил е повече от 30 държави, като трупа опит и се развива на това поприще до 2018 година. За кратко е преподавател по поп и джаз пеене в НУИ „Панайот Пипков“ в Плевен. Преди 7 години среща на корабите и съпругата си Бетани Амбър Тери–Андреева от Англия, с която преди две години започват свой бизнес в Плевен. Създават Emerald Entertainment company и започват да подготвят чуждестранни артисти за работа в чужбина. 

Миналата учебна година Венелин Андреев се върна към преподаването на поп и джаз пеене в любимото Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here