Президентът Румен Радев връчи дипломата на първенеца на випуска на ВВВУ „Георги Бенковски”

0
495
Президентът Радев връчи наградата на първенеца на випуска на ВВВУ „Георги Бенковски” - Румен Радев - Мавзолей

Държавният глава на Р България Румен Радев участва в тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”. Церемонията се състоя на площад „Възраждане“ в Плевен. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния строй, връчи дипломата, пагоните и наградата на първенеца на випуска и приветства випускниците на ВВВУ.

Випуск`2021 „Георги Стойков Раковски“ е 70-ти след създаването на НВВУ „Георги Бенковски“ през м. септември 1945 г. През настоящата учебна година завършват 43 курсанти /от тях 6 девойки/, обучавани по 8 военни специализации, с общ среден успех от следването Много добър 4,98 и успех от държавните изпити Много добър 5,19.

Първенец на Випуск 70-ти „Георги Стойков Раковски“ е лейтенант инж. Александър Антонов Недялков, специализация „Летец-пилот“. Той завършва обучението си с общ среден успех Отличен 5,92 и от държавните изпити – Отличен 6.00. В комплексното класиране лейтенант Недялков отново е първенец с 91,66 точки.

С най-висок успех от курса на обучение – Отличен 5,99, е виетнамският студент Хоа Ван Нгуен, който взе държавния си изпит с Отличен 6,00.

Текст и снимки: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here