Самодейци и професионалисти представят танцово-музикалния спектакъл-приказка “Божественото колело“ в град Луковит

0
635
Божественото колело

Самодейци и професионалисти ще представят танцово-музикалния спектакъл-приказка “Божественото колело“ в град Луковит днес, 13 март. Срещата с публиката ще е от 17 часа в читалище „Съзнание 1895“ (ул. „Сан Стефано“ №1). Спектакълът е подходящ и за деца над 6-годишна възраст, а една от главните роли се играе от 10-годишно дете. Входът е дарение по преценка на всеки посетител, а местата в залата са ограничени на 30%, поради епидемичните мерки.

„Това е поглед и връщане към българските корени, за да почерпим дух, сила и добродетелност, които да пренесем през настоящето, и обогатени и осъвременени с нови идеи и форми, да ги заложим в бъдещето“, поясняват идеята си създателите на събитието.

Спектакълът е авторски, интерактивен синтез на няколко изкуства – музика, песни, театър, танци и поезия, които се случват на живо. Участниците са професионални музиканти от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, които свирят на акордеон, тамбура, кавал и тъпан, самодейни танцьори от Танцов клуб „Чародейка“ – гр. Плевен, носители на престижни награди от национални и международни фестивали, самодейни танцьори от Школата по Паневритмия към Център „Идея Вита“ – гр. София, професионална певица и актриса от Софийската опера и балет и др.

Режисьор и сценарист на „Божественото колело“ е Десислава Цветкова – Русева, която е и професионален творчески ръководител и хореограф на Танцов клуб „Чародейка“. В спектакъла тя е вплела в хармонично цяло дервишки танци, български народни танци, съвременни авторски песни и песни от Петър Дънов – Учителя, Паневритмия, актьорска игра, авторска поезия. Има и изненада с участието на публиката.

Премиерата на спектакъла се състоя в София на 31.10.2020 – в Дом на културата „Искър“ и беше оценен от публиката и национални медии, сред които БНР, по достойнство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here