С водосвет беше открит официално Центърът за ранно детско развитие “Стълбичка” в Плевен

0
1710
Центърът за ранно детско развитие “Стълбичка”

Приятели, съмишленици и гости уважиха днес официалното откриване на новия Център за ранно детско развитие “Стълбичка”, който се намира на улица “Стефан Караджа” 25 в Плевен (срещу МЦ КИРМ “Св. Елисавета” с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м.). Под разноцветна арка от балони психологът и управител на новото пространство Боряна Конова благодари на присъстващите, че споделят радостната емоция с нея, и призна, че „Стълбичка“ е нейна сбъдната мечта, която от години носи в душата си, за да разцъфне в пълнота именно тук и сега – с безценната подкрепа на нейния съпруг Иво Йотов и на целия екип. Тя представи колегите си, както и многобройните дейности и услуги, които още от утре започват да предлагат на плевенските деца и семейства – необходимо е предварително записване на часове на телефон 088 520 9920. Усмихнатият екип на „Стълбичка“ включва Боряна Конова (психолог и психомоторен терапевт), Юлия Цакова (логопед), Невена Делчева (специален педагог), Петя Янева (регистратура), Владимира Йорданова (художник, курсове по рисуване) и Миглена Льонг (художник приложник, артателие).

Кметът на Община Плевен Георг Спартански пожела на позитивния млад екип на “Стълбичка” да продължава напред със същата мотивация, като допринесе с огромния си професионализъм за доброто здраве на децата.

кмет Георг Спартански - Стълбичка
Георг Спартански (вляво).

Стихотворението „Точно толкова“ от поетесата Мира Дойчинова прозвуча като специален поздрав за екипа на „Стълбичка“ и всички гости в изпълнение на журналистката Даниела Дочева, приятел на екипа.

Отец Петко от православния храм „Свети Николай“ в Плевен отслужи водосвет за здраве и благослови начинанието и професионалистите, обединени от благородна мисия. Кулминацията на празника беше прерязването на червената лента от Боряна Конова, която обяви Центъра за открит и плисна менче с вода, за да се случват с лекота всички събития в уютното, светло и приветливо пространство, да има радост, детски усмивки и огромно удовлетворение от постигнатите резултатите.

По стара българска традиция всички гости на “Стълбичка” бяха посрещнати с вкусна пита с мед, а след това те с интерес разгледаха кабинетите и специализираните зали в светлото и уютно пространство. За вдъхновяващата атмосфера се погрижи с красивите си изпълнения цигуларят Чавдар Вълков, концертмайстор на Плевенската филхармония и част от Трио “ГеоМарЧаЛо”.  

Чавдар Вълков - Стълбичка
Чавдар Вълков допринесе за празничната атмосфера с красивите си изпълнения на цигулка.

“Стълбичка” предлага интересни и полезни занимания в първата зала по психомоторика в града, процедури за деца и възрастни в уникална солна стая, терапии с логопед, специален педагог или психолог, както и вдъхновяващи творчески дейности в ателиетата по рисуване и приложни изкуства. От екипа предвиждат в бъдеще да провеждат и обучения на специалисти.

Стълбичка - екип
Усмихнатият екип на „Стълбичка“ от ляво надясно: Владимира Йорданова (художник, курсове по рисуване), Боряна Конова (психолог и психомоторен терапевт), Невена Делчева (специален педагог), Петя Янева (регистратура), Юлия Цакова (логопед) и Миглена Льонг (художник приложник, артеателие).

Повече за новия Център за ранно детско развитие “Стълбичка” може да прочете тук.

Стълбичка
Отец Петко освещава залата по психомоторика.
Стълбичка - солна стая
Специализирана солна стая за халотерапия.
Специализирана солна стая за халотерапия.
Специализирана солна стая за халотерапия и аквариум с рибки.

***

Точно толкова

Искам да измисля неизмисленото.

Искам да си нарисувам време.

Вятърът във клоните разлистени

с обич да изтрие всяко бреме…

Искам да разбирам всички думи,

даже и онези, неизречените…

Тихите вселени помежду ни –

искам да не са далечни…

Искам да живея сред човеци,

виждащи любов на всяка крачка.

Искам да съм стълба към небето.

Искам винаги да има начин…

Винаги да търся онзи огън,

в който тъмнината се пречиства.

Искам да открия колко мога…

Толкова ли много искам?

Автор: Мира Дойчинова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here