Северняшкият ансамбъл спечели втора награда от най-престижния международен танцов фестивал в Южна Корея

0
306
Северняшки ансамбъл

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” – Плевен спечели втора награда от най-престижния международен танцов фестивал-конкурс на Република Корея – Cheonan World Dance, информират от културния институт. Събитието се състоя в периода 19-25 септември 2022 г. Танцовият състав представи емблематични постановки в няколко общи концерта заедно с другите интернационални групи в градовете Чонан и Мокпо. 

Директорът на ансамбъла Данаил Цолов беше поздравен лично от кмета на град Чонан по време на една от програмите. Освен това групата получи приветствие и покана за посещение в посолството на Република България в Сеул от консула Катина Новкова.

Следващата изява на ансамбъла, когато се завърне на родна земя, ще бъде на 30 септември в град Плевен. Събитието ще се състои от 17:30 на площад „Възраждане“, където всички артисти ще станат част от инициативата „Заедно за един милион хороводни стъпки“. 

Участието в конкурса Cheonan World Dance бе осъществено по идея и мениджмънт на Емил Димитров – Импресарска агенция „Фолк уърлд“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here