С разнообразни инициативи град Левски празнува 78 години на рождения ден на Апостола

0
236
Община Левски

С разнообразни инициативи град Левски ще отпразнува 78 години от обявяването му за град на рождения ден на Апостола на Свободата. На 18 юли се навършват 186 години от рождението на Васил Левски – българинът, който с делата, мъдростта и себеотрицанието си преодоля времето и остана в сърцето на своя народ.

Проявите за празника на град Левски започват на 14 юли с тренировки за III кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за електромодели на спортните площадки в ОУ „Максим Горки“, от 14.00 ч. На 15 юли, от 10.00 ч., ще бъдат квалификациите, а на 16 юли са финалите и награждаването.

Открит турнир по тенис на корт под патронажа на кмета на Община Левски ще се проведе за втора поредна година на 15 и 16 юли на Общинския спортен комплекс и спортните площадки в СУ „Крум Попов“. Общинският тенис клуб „Левски – 2019″ има за партньор Тенис клуб „Левски – София”, който има 112-годишна история.

На 16 юли на Общинския плувен комплекс в Левски, от 13.00 ч., ще се състои Състезание по плуване за всички желаещи.

На 17 юли деца ще рисуват Апостола на Свободата – от 9.00 ч., в Детска артработилница – централен площад и паркова зона. 

Фотоизложбата „Децата на земята“ на СОНИК СТАРТ ще бъде открита на 17 юли, от 09:30 ч. – сред природната красота на града, а на 18-ти и 19-ти юли изложбата ще бъде преместена в салона на Народното читалище „Георги Парцалев 1901“. Експозицията представя разнообразни творби, създадени от изявени и млади таланти, които изразяват своята връзка с природата и хуманитарните ценности. Посетителите ще имат възможност да се потопят в света на изкуството и да се вдъхновят от уникалните идеи, изразени във всяка от творбите.

Концерт-спектакълът „Обич и песен“ с участието на поппевците Росица Кирилова, Ева Найденова, Мими Иванова, Тони Димитрова, Братя Аргирови ще се състои на 17 юли, от 20 ч., в Летния театър при НЧ „Георги Парцалев 1901”.

На 18 юли, в деня на 186-та годишнина от рождението на Васил Левски и празник на град Левски, първи ще поднесат своя поздрав детските  танцови състави и изпълнители от НЧ „Георги Парцалев 1901” – в 10.30 ч., на площада пред Общината. С гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски множеството ще изрази своята почит и признателност към делото на Апостола.

В празничната вечер на 18-ти юли – след концерта на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България, ще има и празнична заря-проверка от представители на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново. Събитието ще е на открита сцена пред Община Левски,

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here