Започна националното турне ABBA SYMPHONIE 2023 на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония

0
495
АВВА - Люси Дяковска и Милица Гладнишка

Започна националното турне ABBA SYMPHONIE 2023 на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония. Музикалният проект ABBA SYMPHONIE стартира тази година в рамките на Музикалните празници „Златната Диана“ в Ямбол, покори сцената на Летния театър в Плевен и завладя публиката в красивия родопски град Смолян. С нов заряд ABBA SYMPHONIE се влива в лeтните програми на градове покрай морето, София, Централна и Северна България и ще достигне дори бреговете на Дунав.

На 10 юли жителите на Стара Загора имаха възможност да се насладят на концерта. Днес, 12 юли, музикантите гостуват в Несебър – музикалното събитие ще е в Артиум център (20:00 ч.). Турнето продължава на 13 юли в Летния театър в Бургас (20:30 ч.), на 14 юли в Етнографския комплекс “Дамасцена” (20:30 ч.), на 17 юли в Летния театър „Бунарджика” в Пловдив (20:30 ч.), на 27 юли в Зала „България” в София (19:00 ч.), на 1 август в Летния театър във Велико Търново (20:00 ч.) – в рамките на фестивала „Сцена на вековете“, на 11 септември в Летния театър във Варна (20:00 ч.) и на 20 септември в Драматичния театър в Силистра (19:00 ч.).

Диригенти на концертите са маестро Найден Тодоров и маестро Георги Милтиядов, който е пианист и автор на аранжиментите заедно с Пламен Проданов.

Беквокалисти са Вокална група SOS: Бериха Демирова, Мария Стоянова, Ралица Петрова, Рая Димитрова, Борислав Големанов, Даниел Меса, Емануил Боянов и Любомир Дюлгеров. В програмата са включени емблематични хитове на ABBA, между които „Mamma Mia“, „Money, money, money“, „Take a chance on me“, „Gimme! Gimme! Gimme!“, „Dancing Queen“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here