250 участници в 29-я Национален поход „По стъпките на Апостола“ потеглят от Плевен към Карлово

0
316
По стъпките на Апостола

Националният поход „По стъпките на Апостола“ Плевен – Карлово ще потегли за 29-и път в навечерието на рождената дата на най-великия българин за всички времена – Васил Левски. По стъпките на Апостола през Централния Балкан тръгват 250 участници, на възраст от 3 до 77 години, в девет лъча с различни маршрути, съобщи на среща с журналисти главният ръководител д-р Галина Цветкова. Ще се включат ученици, студенти, работещи от Плевен, Карлово, Пловдив, София, Варна, Шумен, Тетевен и др. Всички те ще пристигнат в Карлово на 18 юли, когато ще се състоят честванията по повод 186-ата годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

По традиция походът ще стартира с ритуал по поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в Плевен, който ще се състои на 13 юли от 18.30 часа.

На срещата присъства и основателят на похода – Васил Копчев, който пръв тръгва през 1995 г. със свой съмишленик от Троянския манастир до Карлово, за да увлече стотици българи и чуждестранни участници със своя пример. „Аз съм щастлив човек, защото не само положих началото, но и имам достойни последователи на почитта към подвига на Васил Левски, комуто всички сме в дълг“, сподели Васил Копчев, който тази година за обществената си дейност беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Плевен”.

Походът „По стъпките на Апостола” се организира от Общинския комитет „Васил Левски” и Сдружение „Васил Левски” – Плевен, и с финансова подкрепа от Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here