С пъстра програма и Плевенската филхармония цигуларят Веско Ешкенази ще отпразнува своята 50-годишнина в Зала 1 на НДК

0
643
Веско Ешкенази

С пъстра програма и Плевенската филхармония цигуларят Веско Ешкенази ще отпразнува своята 50-годишнина в Зала 1 на НДК в София. Грандиозното събитие ще е на 17 март 2020 година от 20 часа. Виртуозът ще застане на сцената, за да сподели личния си празник с много гост-изпълнители и с любимата си цигулка, с която създават вълшебства.

Програмата, която той е подбрал, е много цветна и нетипична за амплоато му на класически музикант. Произведения, като „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Не сега“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други ще прозвучат по нечуван до сега начин. В две концертни части публиката ще се наслади на любимите класически призведения на Веско Ешкенази, както и на гостите му, с които той работи през годините. Такива са Людмил Ангелов, Миро, Дани Милев, Люси Дяковска и други.


Дамата, която ще разкаже моменти от живота на Веско, все още е тайна. Диригент ще бъде неговият брат – Мартин Пантелеев.

Веско Ешкенази е музикант от световна класа, носител на много отличия за приноса му в музиката не само в България, а и в Холандия. На 17.09.2019 г. той беше удостоен със званието “Почетен гражданин на гр. София“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here