С най-високите отличия от международни конкурси в Испания и Израел завършва 2020 г. за талантите Марина и Никола Кацарски

0
713
Марина и Никола Кацарски

С най-високите отличия от международни конкурси в Испания и Израел завършва 2020 г. за 10-годишните плевенски таланти Марина и Никола Кацарски. Позитивните емоции за близнаците не стихват и ги вдъхновяват да не спират да творят.

Марина Кацарска
„Споделена красота“ – Марина Кацарска

На суперфинала на Международния конкурс Dali’s mustache 2020, Испания Марина е класирана на първо място с 97 точки от 100 възможни, а Никола я следва – той е на второ място с 87 точки. Конкурсът няма възрастово ограничение, което прави отличията още по-ценни, защото се съревновават творци от всички възрасти. Конкурират се над 8000 участници от 58 държави на 5 континента. Творбите са оценени по 100-точкова система от 7-членно международно жури, включващо експерти в областта на изобразителното изкуство от Испания, Франция, Италия, Канада и страни от Източна Европа и Азия.

Никола Кацарски
„Възвестяване на Рождество“ – Никола Кацарски

Грамотите на плевенските деца са изпратени по мейл, а по пощата ще получат златен и сребърен плакети, благодарствено писмо от Кралство Испания и официална покана за участие във Sea Sun Festival, организиран от Fiestalonia Milenio в Испания от 2 до 5 май 2021 година. Там младите художници ще усъвършенстват техниката си по време на майсторски класове, водени от членовете на международното жури.

В последните часове от годината и друга радостна вест долетя от далечен Израел до плевенските деца. Никола печели специалната награда от Международния фестивал „Българска душа на святата земя“, проведен в град Бат Ям, Израел. Отличието е единствено и е най-високото. На 15 декември Никола беше отличен със супер гран при от същия фестивал в раздел „Литературно творчество“ и второ място в раздел „Рисунка“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here