С клавирни фестивални дни честват 80-годишния юбилей на педагога Елеонора Карамишева

0
509
пиано

Клавирни фестивални дни, посветени на дългогодишната преподавателка по пиано в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Елеонора Карамишева, ще се състоят в Плевен от 24 до 26-ти октомври. В празника на изявената педагожка ще се включат нейни бивши ученици и колеги. Карамишева свири на пиано от 6-годишна. Първият й самостоятелен концерт е през 1950 г. Многобройни са соловите й рецитали, концертите и изявите й като солист на симфонични оркестри. Постиженията й като клавирен педагог в Плевенското музикално училище са много, а десетките й изявени ученици са носители на призови награди от национални и международни конкурси, реализират се като пианисти и педагози в страната, в Европа, Америка, Канада, Китай. Елеонора Карамишева е член на журита на национални конкурси.


За педагогическата си дейност тя е удостоена с орден „Кирил и Методий“, със „Сребърна лира“ и със „Златна значка“ на СБМТД, посочват организаторите на музикалното събитие. Празничният концерт по повод 80-годишнината на Елеонора Карамишева е на 25 октомври от 19.00 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. В него ще участват Плевенската филхармония и солистите Владимир Попов, Царина Маринкова, Албена Стоянова, Иво Върбанов, Биляна Циликова, Ваня Пешева. Диригент ще е Инна Диловска.

Ето и останалите концерти от Клавирните дни, посветени на Елеонора Карамишева: 

24.10.2019
Концерт в зала “Катя Попова” – 19:00 ч.
Участват: Марин Петров, Дора Делийска, дуо „Антима“, Константин Костов


26.10.2019
Концерт в зала “Катя Попова” – 15:00 ч
Дуо „Колаж“, Ваня Пешева, дуо Любомира Тодорова – Йоланта Смолянова

26.10.2019

Концерт в зала “Катя Попова” – 19:00 ч.
Колеги и ученици: Ростислав Йовчев, Анастас и Дора Славчеви, хор на НУИ “П. Пипков”, Венелин Цанков и Десислава Вълчанова, Кристиян Цанков, Силвия Стоянова и Петър Стоянов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here