С изложба „Мини арт“ и връчване на над 200 награди откри новия творчески сезон Арт школа „Колорит”

0
780
Арт школа "Колорит"

С изложба „Мини арт“ и връчване на над 200 награди откри новия творчески сезон Арт школа „Колорит” с ръководител Майя Ананиева. Домакин на тържествената вечер беше Арт център „Плевен“, а впечатляващите творби на изявения български художник Свилен Блажев се превърнаха в прекрасен фон на събитието.

Младите таланти получиха лично от арт педагога си 215 награди от конкурси в Индия, Япония, Португалия, Франция, Македония, Италия, Турция, Беларус  и България, които са спечелили през последните месец. „Изминалият творчески сезон беше най-успешният в цялата история на Арт школа „Колорит”. Участвахме в 54 международни и национални конкурси, от които децата спечелиха общо 425 награди. Те се класираха и взеха участие в международни пленери и церемонии в Индия, Португалия, Македония и Румъния. Колекции от рисунки на школата бяха показани в художествени галерии в Португалия и Словения“, сподели пред аудиторията Майя Ананиева.

Награждаването започна с връчването на най-голям награда за Школата, спечелена от Анджелика Йоновска от конкурс в Керала, Индия. В арт проявата се конкурират 40 000 рисунки за 10 награди и една от тях е присъдена на нея.   

Присъстващите на емоционалната вечер родители, приятели и гости имаха възможност да разгледат изложба „Приказният свят на бръмбарите и насекомите” с творби на възпитаниците на Школата. След дни произведенията ще отпътуват за участие в Международен конкурс на малкия формат в Сърбия. „Мисля, че имаме една прекрасна колекция, която ще ни донесе много награди“, коментира Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here