Рокгрупата “Б.Т.Р“ отбелязва 30 години успешна музикална кариера с турне в страната

0
252
Б.Т.Р.

“Б.Т.Р.” ще отбележи 30 години успешна музикална кариера с турне в страната. Началото ще е в Стара Загора – на 27 юни. Следват концерти във Варна – 2 август, Бургас – 9 август, Пловдив – 14 август, Плевен – 28 август, и Велико Търново – 29 август. Финалът на турнето „30 години “Б.Т.Р“ ще бъде в зала 1 на НДК в София на 20 ноември 2024 г.

Бандата се подготвя за концертите си, на които ще представи най-доброто от музиката си, която създава през годините. Публиката ще чуе на живо и любимите си песни от успешните последни два албума на” Б.Т.Р.”: „Невидими стени“ и „Пъзел“.

„Създадохме Б.Т.Р. в началото на 90-те години на миналия век, без да подозираме какво ще се случи. Тези 30 години са години на изкачване по цялата стълба на българската музика и създаване на една запазена марка. Този извървян от нас музикален път искаме да споделим с публиката“, казват от групата.

Паралелно с турнето, музикантите работят и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейните плоча и диск „30 години “Б.Т.Р.“.

***

“Б.Т.Р.” са Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата има зад гърба си 30-годишна успешна кариера, която включва 13 студийни албума и над 50 видеоклипа. 15 от песните на бандата са включени в учебниците по музика за начален и среден курс на образование в България.

През тези три десетилетия музикантите правят над 5000 концерта само в страната, имат и турнета в Азия, Северна Америка и Европа.

Групата е носител на множество награди на БГ радио: пет отличия „Група на годината“ и три „Най-добра група на живо“. В колекцията на „Б.Т.Р.“ е и награда за група от фестивала „НанИн“ в Китай.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here