Представиха новите попълнения в екипа на Община Плевен: инж. Валя Костова и Людмила Гоневска

0
487
Инж. Валя Костова
Инж. Валя Костова

Инж. Валя Костова е новият директор на общинската Дирекция „Строителство, техническа инфраструктура и екология“ в Община Плевен, Людмила Гоневска поема ръководството на Отдел „Образование и младежки дейности“. И двете назначения са след проведени конкурсни процедури за съответните длъжности. Инж. Костова и г-жа Гоневска бяха представени официално на днешното оперативно заседание на Общината от кмета д-р Валентин Христов в присъствието на представители на медии.

Инж. Валя Костова е избрана след конкурс по мобилност за преминаване или преместване в друга администрация по чл. 81 Я от Закона за държавния служител. По образование е магистър от Висшия институт по архитектура и строителство – София, специалност „Строителен инженер по водоснабдяване и канализация“. Имат богат професионален опит. В периода 2000 г. – 2007 г. е заемала поста началник на Отдел „Териториално и селищно устройство, строителство и екология“ в Община Долни Дъбник. През 2007 – 2008 г. е директор на Дирекция „Устройство на територията“ в Община Долни Дъбник, а в периода 2009 г. – януари 2013 г. се е занимавала с проекти на ВиК системи и инсталации. От юни 2013 г. до момента Валя Костова е директор на Дирекция „Социално и икономическо развитие, териториално и селищно устройство“ в Община Искър.

Людмила Гоневска е възпитаник на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, филолог по английски и руски език, има допълнителна магистратура по икономика. Професионалният й опит включва дългогодишна работа в местната администрация на Община Плевен – в Отдел „Местно самоуправление“. Била е преподавател по английски език, последно е била част от преподавателки екип на Математическа гимназия „Гео Милев” – в Плевен.

Людмила Гоневска
Людмила Гоневска

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here