Почетни награди спечелиха творци от Артшкола „Колорит“ от Международния конкурс „LIDICE 2023” в Република Чехия

0
336
Колорит

Четиригодишната Миа Нинова и десетгодишният Румен Косташки  от Артшкола „Колорит“ – Плевен, спечелиха Почетна награди за много добро произведение на живописта и рисунката от 51–я Международен конкурс за изящно изкуство „LIDICE 2023”, състоял се в Република Чехия. Миа е удостоена с отличието за живописната си творба “Балерина“, а Румен – за рисунката си „След спектакъл“.

В артфорума участват 16 416 творби на деца и младежи от 83 страни, а темата, по която творят младите таланти, е „Танц“. Нивото на конкурса е изключително високо, темата му всяка година е различна и стимулира за участие все повече деца от целия свят. По традиция Международната изложба се представя в залите на  Художествената галерия в Мемориалния комплекс на историческото селище Лидице.

Организатори на проявата са Мемориалният комплекс „Лидице“, Министерството на културата и Комисията за ЮНЕСКО на Чешката република. Заедно с наградите Миа и Румен получиха и подаръци от посолството на Република Чехия в България, а ръководителят на Артшкола “Колорит“ Майя Ананиева – поздрав за успеха от Олга Здралкова – консул на посолството.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here