Респираторен апарат получи като дарение УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен

0
753
УМБАЛ"Д-р Георги Странски"

Плевенската УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ вече разполага с нов модерен анестезиологичен апарат, който може да се използва като дихателен респиратор при лечението на пациенти. Той е дарен днес, 21 април, от един от лидерите в циментовата индустрия в България TITAN “Златна Панега Цимент“ АД с цел подкрепа на медиците в борбата им с COVID-19, информира дарителят.

Огромна смелост и голямо сърце са нужни да бъдеш на първа линия в борбата с COVID-19. Чрез дарението бихме искали да изкажем огромната си благодарност към всеотдайността на медиците и служителите на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и да подкрепим усилията им в условията на коронавирус епидемията“, каза Адамантиос Францис, изпълнителен директор на TITAN „Златна Панега Цимент“ АД.

Към момента по официални данни от „ЕСРИ България“ диагностицираните с COVID-19 в Плевен са 37. Новият апарат ще бъде разположен в отделението за лечение на пациенти с коронавирус и може да се използва както с анестезиологична насоченост, така и като респиратор за пациенти с дихателни проблеми и белодробни заболявания.

Благодарни сме за дарението, което идва навреме.  Апаратът ще улесни работата на колегите в борбата с COVID-19, сподели доц. д-р Цветан Луканов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here