Предложение за връчване на званието „Почетен гражданин на Плевен“ на проф. Пламен Джуров гласуват днес

0
502

Комисията за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ по Наредба №11 на Общинския съвет в Плевен се събира днес, 21 април, за заседание, информират от местния парламент. Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който е председател и на Комисията, свиква заседанието от 16,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен при спазване на всички противоепидемични мерки.

Дневният ред включва обсъждане на едно предложение, постъпило в
деловодството на Общинския съвет до този момент, което отговаря на
изискванията на Наредбата – предложението е за връчване званието
„Почетен гражданин на Община Плевен“ на видния композитор, диригент и общественик проф. Пламен Джуров, който миналата година отбеляза 70-годишен юбилей с концерт с Плевенската филхармония в родния си Плевен. Вносител е Управителният съвет на Земляческо културно-просветно дружество „Плевен“.

Предложението ще бъде разгледано по реда на Наредба №11 за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен. Материалите по него са публикувани на интернет страницата на Общински съвет.

Пламен Джуров е композитор, диригент и общественик, преподавател по дирижиране в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, която е завършил с три специалности: пиано при проф. Мара Балсамова, композиция при проф. Марин Големинов, и дирижиране при проф. Константин Илиев. Бил е гост-диригент на много оркестри у нас и по света – в Русия, Германия, Мексико, Алжир, Куба, Северна Македония. От 32 години Пламен Джуров е диригент на Камерния ансамбъл „Софийски солисти“, с който има десетки компактдискове.

Днес, 21 април, маестрото навършва 71 години. Екипът на „Духът на Плевен“ му желае здраве и творческо дълголетие!

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here