Регионалната библиотека организира поетична среща с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов в Плевен

0
350
Боян Ангелов

Регионалната библиотека “Христо Смирненски” организира поетична среща с писателя и председател на Съюза на българските писатели Боян Ангелов в Плевен. Събитието ще е днес, 30 юни, от 17,30 ч., в Аартзалата на библиотеката, а водещ ще е писателят и издател Иван Гранитски.

Боян Ангелов е роден е през 1955 г. в Панагюрище. Завършил е философия и българска филология в Софийския университет. След това завършва антропософска педагогика и социална психология в Швейцария, където живее няколко години и специализира в областта на гьотеанистиката, антропософската естетика, историята на философията, социалната и педагогическа психология.

Работил е в БНР, в Министерството на културата, в Комитета за телевизия и радио. Бил е главен редактор и издател на списание „Читалище“ и зам.-председател на Съюза на народните читалища. 

Лауреат е на националните литературни награди „Захарий Стоянов“, „Никола Фурнаджиев”, „Слав Хр. Караславов” и др. Има 33 поетични книги, превеждан е на много езици. От края на 2012 година Боян Ангелов е директор на издателство „Български писател“, а от 2014 г. – и председател на Съюза на българските писатели.

Новата му стихосбирка се нарича „Отново да ме обикнеш“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here