Разнообразни постановки, творчески артателиета и уличен театър ще предложи на малки и големи Фестивалът “Шарено петле” (програма)

0
285
Шарено петле

Разнообразни постановки, творчески артателиета и уличен театър ще предложи на малки и големи петото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти “Шарено петле”. Събитието ще се проведе от 6 до 10 юли 2022 г., а организатор e Община Плевен.

Авторският спектакъл “Улица “Радост” на Маргарита Костова ще е с участието на публиката и ще се състои на 6 юли, от 18 ч., пред ДКТ “Иван Радоев” (площад „Стефан Стамболов“), а в 19 ч. е официалното откриване на фестивала. На същото място в 20,30 ч. започва постановката на кокили “Супер герои” на столичния Пътуващ театър “Скрин”.

В 19,30 ч., в сградата на Театъра, ще се играе постановката за възрастни ”Йован” на Куклен театър “Буфос” – Гърция.

На 7 юли в двора на Регионалния исторически музей бъдат представени две постановки за най-малките зрители: “Дядо вади ряпа” на столичния Театър “Мале Мале” (в 10 часа), и “Принцесата и граховото зърно” на Театър “Весел” – Велико Търново (в 18 часа).

В ДКТ “Иван Радоев” любителите на творчеството могат да се включат в Ателие за изработка на кукли (в 16 ч., след предварително записване), а в 19,30 ч. Държавен куклен театър – Стара Загора ще зарадва публиката с постановката си за възрастни “Самодива”.

На 8 юли, от 10 ч., започва спектакълът “Лече буболече” на Театър “Хамелеон” – Пловдив, а в 18 ч. е началото на “Капитане, капитане” на Държавен куклен театър – Бургас. И двете представления ще се състоят в Регионалния исторически музей.

В ДКТ “Иван Радоев”, от 16 часа, ще бъде представен иновативният театрален проект за един зрител, наречен „Театромат: Домът ни – океанът” на Театър “Трио” – Бургас. Необходимо е предварително записване на желаещите да участват в театралното преживяване.

Уличният спектакъл “Портокалите или любовта към…” на Анастасия Събева и Фондация “Арт офис” е с начало 19,30 часа, а мястото е откритото пространство до ДКТ “Иван Радоев” (площад “Стефан Стамболов”).

Четвъртият фестивален ден – 9 юли, започва с активности за най-малките зрители или деца със СОП: “Нарисувай ми човек” на Центъра за изкуства “За Родопите” – Смолян (11 ч.), и “Гон, марката лисица” на Театър “Арт ленд” – София (18 ч.). И двете представления ще са в Регионален исторически музей.

В 16 часа започва Ателие за изработка на кукли, ръководено от артисти от Театър “Хамелеон” (в ДКТ “Иван Радоев”, с предварително записване), а в 19,30 ч. – уличен спектакъл на Симонe Романо от Италия (на площад “Стефан Стамболов”).

Последният ден от фестивала – 10 юли, започва в 10 ч. с театралното приключение за глухи и чуващи деца “Отвъд стената” на Фондация “Арт Бюро” – София (в Регионалния исторически музей) и продължава в 16 ч. с Ателие за изработка на кукли на Театър “Арт ленд” – София (в ДКТ “Иван Радоев”, с предварително записване).    

В 18 ч. ще бъде представено уличното театрално представление “Кокошка с брошка… и шарено петле” на ДКТ “Иван Радоев”. Спектакълът ще е в пространството от Регионалния исторически музей до Театъра, където в 19,30 ч. ще бъде представена постановката “Червената шапчица” на столичния Театър “199”.

Атрактивният финал на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти “Шарено петле” – Плевен, ще постави софийският Пътуващ театър “Скрин” с огненото си шоу “Мегале теа”. Събитието ще започне в 21 часа, на площад “Стефан Стамболов”.

За всички спектакли в ДКТ “Иван Радоев” са необходими покани, които могат да бъдат получени на касата на Театъра.       

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here