Плевенската филхармония и Хор “Гена Димитрова” гостуваха на Музикалните празници “Златната Диана” с операта “Тоска”  

0
376
Тоска - Ямбол
Операта "Тоска" в Ямбол (2022) - с участието на Плевенската филхармония ,и Хор "Гена Димитрова", снимка: "Духът на Плевен", архив

Плевенската филхармония и Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева гостуваха на Музикалните празници “Златната Диана” с операта “Тоска” от Дж. Пучини. Спектакълът беше представен на 21 юни 2022 г., от 19 часа, в спортна зала “Диана”. Диригент беше Вилиана Вълчева, а режисьор – Надя Христозова.

Ярки образи изградиха солистите Таня Иванова (сопран), която се превъплъти в ролята на Флория Тоска, Даниел Дамянов (тенор), който изигра убедително Марио Каварадоси, Венцеслав Анастасов (баритон), развълнувал публиката с ролята си барон Скарпия, Валери Цолов (баритон), който спечели сърцата на малки и големи с ролята на клисаря, и др. 

Достойно се справиха с ролите си и малките певци от Детската хорова школа „Проф. Георги Димитров“ – Ямбол с диригент и главен художествен ръководител Весела Пастърмаджиева.

Многобройната публика посрещна изпълнителите с възторжени аплодисменти, които избухваха след всяка ария или сцена по време на операта, а на финала артистите бяха възнаградени и с многобройни одобрителни възгласи “Браво!”.

Зрителите в Ямбол очакват винаги с нетърпение срещите с плевенските изпълнители, които с радост и всеотдайност споделят своето изкуство с публиката. Миналата година музикантите зарадваха ценителите на класиката в града със спектакъл на операта “Набуко” от Дж. Верди.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here