Разнообразие от културни събития предлага програмата за отбелязване на Празника на Плевен

0
409
Община Плевен - Празник на Плевен

Разнообразие от културни събития предлага програмата за отбелязване на Празника на Плевен – 15 май. Организатор на проявите е Община Плевен.

Първата изява е съвместен концерт на Биг бенд “Плевен” и Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева. Музикалното събитие ще е на 10 май, от 20,30 ч., на площад “Възраждане”.

На следващия 11 май, на същото място и в същия начален час, на сцената излиза група “Криминале”. Гост-зпълнители ще са Биляна Добрева, Марина Бадева и д-р Мартин Николов.

Почитателите на поппевеца Рафи ще го чуят на 12 май – мястото и часът на срещата са същите.

Концерт-спектакъл на Берковската духова музика и Квартет “Белканто” плевенчани могат да чуят на 13 май, от 10,30 ч., пред сградата на читалище “Съгласие 1869”.

Вечерта ще се състои ежегодното събитие Нощ в музея. Разнообразните активности с многобройни участници започват в 17,30 ч. в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”, в 18 ч. – в Артцентър “Плевен”, в 18,30 ч. – в Панорама “Плевенска епопея 1877”, в 19 ч. – в ХГ “Илия Бешков”, и в 19,30 ч. – в Регионалния исторически музей.

Събитиеята на 14 май започват с гимнастика “Трета възраст” – в 10,30 ч., на входа на парк “Кайлъка”, а в 11 ч. на същото място ще се състои детски празник. Вечерта от 20,30 ч., на площад “Възраждане”, ще се състои концертът “Sting the opera” с участието на Оркестъра на Държавна опера – Стара Загора, и Военния биг бенд. Солист ще е Петър Салчев.

Тържественият ритуал за Празника на Плевен ще се състои на 15 май, в 11 ч., на площад “Възраждане”. В 11,45 ч., на същото място, започва Празничен концерт с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев”, Детски фолклорен ансамбъл “Мизия” при читалище “Съгласие 1869” – Плевен, ДЮФА “Нашенчета” при Центъра за работа с деца – Плевен, Фолклорен танцов ансамбъл “Дъга” при Сдружение “ОПАС” и Детска школа по народни танци при читалище “Христо Ботев” – Плевен.    

Вечерта от 20,30 ч. Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова при читалище “Съгласие 1869” ще зарадва публиката с подходящи изпълнения и ще подготви появата на легендарната рокгрупа “Фондацията”, която излиза на сцената в 21 ч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here