Психотерапевтът Биляна Вълчева представя книгата си “Травмата – сестра близнак на болестта” пред плевенска публика

0
262

Психотерапевтът Биляна Вълчева ще представи книгата си “Травмата – сестра близнак на болестта” пред плевенска публика. Срещата с любознателни читатели е днес, 22 март, от 17,30 ч., в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.

“Толкова се вълнувам, че даже не мога да опиша колко! Каня Ви на една споделена вечер. Вечер, в която ще ни бъде леко и приятно. Темите са сериозни, но съм се постарала да е леко, защото всеки един от нас знае точно колко му „стягат обувките“!
В новата си книга говоря за болестите и защо всяка една травма се появява именно в детството и в пренаталния период. Коренът на всяка една болест, разгледана от психосоматична гледна точка. Методи, които да приложите, за да бъде по-леко, за да бъде по-осъзнато, за да намерите отново себе си”
, споделя авторката.

В аванс тя повдига завесата на своята лична история през годините, свързана с различни здравословни проблеми: говори за L-тироксина, който приема 10 години (стигала е до 125 мкг), има високи нива на кръвна захар, проблеми с теглото, с емоциите, поликистозни яйчници и усеща, че животът й се срива.

Книгата носи информация за психосоматичната причина на болестта с примери и практически техники от психотерапията за справяне с проблема. Биляна Вълчева посочва, че различното от други книги с подобна тематика е, че освен обяснение за произхода, са включени обяснения на физиологичните процеси, както и изследвания, които би било добре да се направят.

Тя говори и за важността на витамините и минералите и за това, че ако има дефицит на един, дори и да приемаме останалите, усвояването е трудно и бавно.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here