Плевенски деца се включиха в шарено предизвикателство по случай Световния ден на хората със синдром на Даун

0
346
Деца

Плевенски деца се включиха в шарено предизвикателство по случай Световния ден на хората със синдром на Даун – 21 март. Малчуганите от 1 “б” клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ изразиха подкрепата си към различните, като обуха шарени чорапи и изпяха песента „Ало, ало, слънчице“, за да подадат ръка на всички деца в неравностойно положение. 

Идеята за проявата е на фондация “Живот със синдром на Даун”. “Предидвикваме ви точно днес да обуете шарени чорапи, да се снимате с тях или да направите видео, в което казвате „Аз приемам хората със синдром на Даун“, като ни отбележите в социалните мрежи и добавите #животсъссиндромнадаун”, призоваха от екипа на фондацията.

Всяка година в България се раждат около 100 деца със Синдром на Даун (по данни на Сдружението на родители на деца със синдром на Даун). Наричат тези деца „слънчеви“, тъй като са усмихнати и любвеобилни, силно се привързват към близките си и имат подчертана потребност да дават и приемат любов.

Те са деца като всички останали и имат интереси също като своите връстници. Но особено много обичат да се включват в дейности с приложен характер – рисуване, моделиране, пеене, музика, и с радост участват в общи игри с връстниците си.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here