Най-високите отличия от Националния конкурс „Малките нашенци“ 2023 спечелиха художници от Артшкола „Колорит“

0
359
колорит
Веселата котка, автор: Светослава Лишева

Най-високите отличия от 26-я Национален конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“ 2023 – Казанлък спечелиха художници от Артшкола „Колорит“ – Плевен. Най-престижната Специална награда на фондация „Чудомир“ беше присъдена на 6-годишната Светослава Лишева за живописната й творба „Веселата котка“. Специалната награда на Общинския съвет – Казанлък е за 8-годишната Мария Браткова за пастелната й рисунка „Клоунът със синята коса“.

„Клоунът със синята коса“, автор: Мария Браткова

Носители на Първа награда са Християн Рангелов (10 г.), който впечатли журито с рисунката си в смесена живописна техника „Клоун в цирка“, и Аделина Петрова (12 г.), представила се достойно с пастелната си творба „Клоун със заек“.

„Клоун със заек“, автор: Аделина Петрова.

Ръководителката на Школата Майя Ананиева оценява успеха на своите възпитаници като изключителен. “От творбите на малките художници блика много радостно настроение, изпълнени са в богат колорит и имат впечатляващо присъствие и въздействие”, коментира тя по повод представянето на младите автори.

Конкурсът е част от „Чудомирови празници” 2023 в Казанлък. Организатори на проявата са Община Казанлък, Общинският детски комплекс „Св. Иван Рилски“, Фондация „Чудомир“ и Националният дворец на децата. Церемонията за връчване на наградите на победителите ще бъде на 29 март 2023 година в „Музей на розата“ в град Казанлък.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here