Престижни отличия спечелиха деца от Артшкола “Колорит“ от Националния конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“ 2024 в Казанлък

0
227
Артшкола

Престижни отличия спечелиха деца от Артшкола “Колорит“ от 26-6 Национален конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“ 2024, който се проведе в град Казанлък и е част от Чудомировите празници.

Най-високото отличие – „Специална награда за най-малък художник“, е присъдено на Мартен Метев – 4 г., за живописната му творба „Щастливо момиче“. Първа награда получи Естел Чапарова – 6 г., за пастелната й рисунка „Щастливата котка“. Носител на Втора награда е Калина Бързашка – 7 г., за живописната й творба в смесена техника „Клоун в цирка“. С Трета награда са удостоени Сияна Дянкова – 7 г., за пастелната й рисунка “Веселият клоун“ и Елена Георгиева – 14 г., за акварелната й творба “Щастливият клоун“. Елена е от град Равда и се обучава онлайн в Артшкола „Колорит“ от своя арт педагог Майя Ананиева.

Конкурсът се организира от Министерството образованието, Националния дворец на децата, Община Казанлък, Фондация „Чудомир“ и Общинския детски комплекс „Св. Иван Рилски“ – Казанлък. Церемонията за връчване на наградите ще се състои на 27 март от 13.30 ч. в „Музея на розата“ в град Казанлък.

“Това е много успешно участие на школа „Колорит“ и съм щастлива, че журито е оценило така високо творбите на децата, които с много вдъхновение и радост рисуваха за тази надпревара за весела рисунка”, коментира Майя Ананиева – ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here